Adresa: Pašage Mandžića 93, 75000 Tuzla
Telefon: +387 35 258 267
Ponedjeljak, 19 Septembar 2022 14:20

4. Underground music festival

U petak i subotu (23. i 24. septembra 2022.) od 19:00 h održat će se Underground music festival. Događaj će se održati u prostoru bivšeg Underground kluba i okupiti će neafirmisane rock and roll bendove. Očekuje nas odlična svirka, gdje će stručni žiri imati pune ruke posla, da izaberu najbolji bend koji će dobiti priliku da snimi pjesmu i spot. Cilj festivala je da promovira alternativnu scenu Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Dezintegracija muzičke umjetnosti i sve veći odliv mladih umjetnika te ne mogućnost probijanja na scenu mladih neafirmisanih bendova, predstavlja ozbiljan problem za razvoj nekada dominantne muzičke scena na prostoru Tuzle. Za razliku od perioda između 1997. -2005. godine kada je samo na prostoru grada Tuzle bilo više od 50 živih bendova sa svojim autorskim muzičkim djelima, kao što su bendovi, Sautern Storm (koji su svirali kao predgrupa Iron Maidenu), zatim Defence koji su bili preteča Dubioze kolektiva, pa od Šake do Lakta (koji su osvajali nagrade na svim demo festivalima) pa sve do Nečasnih sestara, Dugog puta, No name, Occulta, Jutra, pojedinaca pomput Emira Hota, Željke Divjaka, te popularne FM Jam ekipe iz koje su izrasli Edo Majka, Frenki, Dj Emir, Hamza i dr.

Događaj se organiziraju Eventus, Human i Magic Factory u sklopu Ljeta u Tuzli, uz podršku Grada Tuzle, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Turističke zajednice Grada Tuzla.

Nažalost zbog ograničenog prostora u kojem se događaj organizira, ulaz je moguć samo na pozivnice, a broj je ograničen na 70 pozivnica po večeri. Cijena pozivnice je 20 KM, a uključeno je i 5 pića. Informacije oko pozivnica se mogu dobiti na broj telefona: +387 35 258 267

Projekti

eVentUs | All Rights Reserved.